Гледай
на живо

Столична община раздаде 2500 книги

От "Московска 33" обещават още моделни библиотеки и писателско кафене в София

Столична община раздаде 2500 книги Столична община раздаде 2500 книги, дарени от различни български издателства на градски и училищни&n... thumbnail text
Столична община раздаде 2500 книги, дарени от различни български издателства на градски и училищни  библиотеки, както и на читателски общности на територията на София. Книгите са предимно  с детска тематика, а сред получателите са Столична библиотека и филиалите й, библиотеката към Дом на културата "Искър", Центрове за настаняване от семеен тип за деца, Домът за ветерани на културата и изкуствата и много други.
 
Освен художествена литература, сред заглавията, които Столична община дарява са и документални книги, свързани с известни личности и събития в родната  ни история. Едва раздадени, новите книги вече откриха и първия си ентусиазиран читател в лицето на седемгодишния Веско.
 
Освен нови книги за различни читателски общности в града, от Столична община обещават да зарадват софиянци и с други интересни инициативи, сред тях  е разработването на т.нар. "моедлни библиотеки".
 
Любопитно начинание, което меснатата управа планува да осъществи е и създаването на писателско кафене в Музея на София. Моделът ще е взаимстван от известния шарж "Кафе-сладкарница „Цар Освободител”, създаден от художника  Александър Добринов в далечната 1935 г.
Всички тези и проекти и много други се очаква да станат факт до края на 2019-та година