София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

СТОЛИЧНИТЕ АВТОБУСИ С КАМЕРИ ДО ДВЕ ГОДИНИ

ПРИЧИНАТА: НАМУШКАНОТО С НОЖ СЕМЕЙСТВО

9 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Столична община планира до две години да постави камери за видеонаблюдение във всички автобуси на градския транспорт. Това заяви заместник-кметът на София Любомир Христов. Една от основните причини за слагането на записващо устройство е скандалът в автобус 83, при който баща и син бяха намушкани с нож.

Причината за инцидента е забележка, която е била отправена от 58-годишния Петър Илков към младежи, които са си били качили краката на седалките и по прозорците на превозното средство. Единият от младежите се  ядосал на възрастния мъж и при последвалия скандал извадил нож и го намушкал в крака. След това  започнал да заплашва и другите пътници. Шофьорът на автобуса  спрял, изхвърлил нападателя Петър Харалампиев на спирката на ул. „Хан Крум“. Докато е пътувал Илков е успял да телефонира на 29-годишния си син, който пристигнал на мястото с бухалка в ръка. Там боят е продължил, а Харалампиев е успял да рани  сина на пострадалия Петър Илков.
В момента ранените се намира в болница, а техния нападател – в затвора.