Гледай
на живо

СТОЛИЧНИТЕ АВТОБУСИ С КАМЕРИ ДО ДВЕ ГОДИНИ

ПРИЧИНАТА: НАМУШКАНОТО С НОЖ СЕМЕЙСТВО

СТОЛИЧНИТЕ АВТОБУСИ С КАМЕРИ ДО ДВЕ ГОДИНИ Столична община планира до две години да постави камери за видеонаблюдение във всички автобуси на гр... thumbnail text

Столична община планира до две години да постави камери за видеонаблюдение във всички автобуси на градския транспорт. Това заяви заместник-кметът на София Любомир Христов. Една от основните причини за слагането на записващо устройство е скандалът в автобус 83, при който баща и син бяха намушкани с нож.

Причината за инцидента е забележка, която е била отправена от 58-годишния Петър Илков към младежи, които са си били качили краката на седалките и по прозорците на превозното средство. Единият от младежите се  ядосал на възрастния мъж и при последвалия скандал извадил нож и го намушкал в крака. След това  започнал да заплашва и другите пътници. Шофьорът на автобуса  спрял, изхвърлил нападателя Петър Харалампиев на спирката на ул. „Хан Крум“. Докато е пътувал Илков е успял да телефонира на 29-годишния си син, който пристигнал на мястото с бухалка в ръка. Там боят е продължил, а Харалампиев е успял да рани  сина на пострадалия Петър Илков.
В момента ранените се намира в болница, а техния нападател – в затвора.