София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Директорката на музикалното училище: Няма причина да подавам оставка

Директорката ще проведе разговор с министър Банов

5 годиниКултура 2 Боряна Райчева

Директорката на музикалното училище "Любомир Пипков" Столина Добрева не намира каквито и да е нарушения в своите действия, заради които да подаде оставка, каквато й бе поискана от министъра на културата Боил Банов.

Пред бТВ Добрева заяви, че днес ще проведе разговор с министър Банов и едва след това ще реши дали да подаде оставка.

"Искам да се опитам да изкажа своята позиция и да видя министрът как ще реагира. Не смятам, че в моите действия има някакви нарушения, заради които да подам оставка", каза директорката.

Според нея процедурата за подбор на щатни учители стандартна и не е променяна от години.

"Всички колеги сме преминали през нея. Тя е на три етапа - да се развие теоритична тема, показване на умения и провеждане на урок със събеседване. Процедурата вече беше в ход и публично обявена с правила на провеждане. Опитах да обясня, че няма как да променим процедурата", каза още Добрева.

До словесната конфронтация се стигна след като стана ясно, че световно известната оперна изпълнителка Дарина Такова е била поканена на прослушване по пеене, за да получи щатно преподавателско място в училището.