София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Стрелба в София, шест души са арестувани

Полицията издирва още съучастници в престъпление

7 годиниКрими 5 Боряна Райчева

Шест души са арестувани при полицейска акция в София, съобщава пресцентърът на МВР. При задържането полицаите са били принудени да произведат принудителни изстрели, тъй като били нападнати от група, която крадяла метал на ул. „Майчина слава“.

Сигнал за кражбата е подаден към 9 часа във вторник.

Веднага на място пристигнала оперативна група, която извършила оглед. Районът бил отцепен, а автопатрули на Пето РУ предприели заградителни и издирвателни действия. В хода им, на ул. „Стоян Попов“, служителите на реда забелязали две каруци, натоварени с метални отпадъци и кабели, в тях пътували и група от мъже и жени.

Когато забелязали униформените, те започнали да хвърлят по тях и по служебните автомобили метални отпадъци. При оказаната съпротива е ранен в ръката единият от полицаите, на когото е оказана медицинска помощ.

Част от пътуващата група успяла да избяга, задържани са шестима мъже и жени на възраст между 20 и 30 години, всички те са криминално проявени. Единият от тях – с 95 криминалистични регистрации и осъждан, е пострадал, оказана му е медицинска помощ.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 270 от НК. Предприети са действия по издирването на останалите участници в престъплението.