Гледай
на живо

Стрелецът от Слънчев бряг си е признал

Обвинен е за умишлено убийство

Задържаният за стрелбата срещу хазартния бос в Слънчев бряг си е признал за деянието. Нападението било извършено от ревност.

Срещу 37-годишния стрелец е повдигнато обвинение за умишлено убийство, съобщи бТВ. Очаква се прокуратурата да поиска да му бъде наложена постоянна мярка „задържане под стража“.

Мъжът бе задържан на граничен пункт „Лесово“ при опит да напусне страната. В него бяха открити оръжие и боеприпаси.

Припомняме, че хладнокръвно и особена жестокост той застреля 54-годишния Костадин Николов, който е собственик на игрални зали, и рани 22-годишната му приятелка Симона. Момичето е с опасност за живота. Симона е работила в едно от казината на убития, дъщеря е на полицейски шеф.  

По време на стрелбата в района на хотелския комплекс е имало много туристи.

Балистичната експертиза е установила съвпадение между законно притежаваното лично оръжие на арестувания и един от куршумите, поразили жертвите му.

Според разследващите става въпрос за класически „любовен триъгълник“. Убиецът е имал неизяснени лични отношения с 22-годишната жена. Те са се познавали от месец и вероятно е имал чувства към нея и е изпитвал „неубоздана ревност“, потвърди пред бТВ окръжният прокурор Георги Чинев.

По думите му обвиняемият е признал за престъплението и съдейства на разследващите.