София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Строежът на "Златен век"-официално спрян

Обжалването няма да спре изпълнението на заповедта

пропускане
5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Официално-строежът на сградата "Златен век" е спрян от днес. Това се случи, след като от ДНСК връчиха заповедта за спиране на фирма "Артекс".
 
Документът подлежи на обжалване в 14-дневен срок от връчването, но по закон обжалването не  спира изпълнение, което означава, че на този етап работата по небостъргача се замразява.
 
За установените нарушения на разпоредбите на ЗУТ, довели до спиране на изпълнението на строежа са образувани 8 административнонаказателни производства, като предвиденият в ЗУТ размер на санкциите е в общ размер от около 200 000 лева.
 
Припомняме, че строежът на небостъргача предизвика поредица от протести, а раздаването на апартаменти на ниски цени на политици от страна на "Артекс" постави началото на сагата Апартаментгейт, която разклати цялата политическа класа у нас и доведе до оставките на редица министри, техните заместници и дори до тази на заместник-председателя на на ГЕРБ Цветан Цветанов.