София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Строги мерки за абитуриентските балове

Създадена е организация за сигурността на зрелостниците

пропускане
5 годиниОбщество 5 Боряна Райчева

От Национална полиция призоваха абитуриентите да мислят за своята безопасност. Те направиха призива си по време на брифинг във връзка със сигурността и нормалното протичане на абитуриентските балове.

„Най-вече акцентирам върху това младежите в момент на еуфория да не се показват така демонстративно през прозорци и люкове, за да могат да предотвратят пътно транспортни произшествия. Абитуриентите в цялата страна ще празнуват по различно време, затова нашите ангажименти няма да приключат с тези предстоящи 3-4 дни“, обясни инспектор Мария Ботева от „Пътна полиция“ към Национална полиция.

Тази година празненствата за зрелостниците съвпадат с деня на изборите.

Създадена е организация за обезпечаване на сигурността по време на абитуриентските балове както и в училищата, така и в заведенията. Това каза на брифинг главен инспектор Георги Георгиев от Дирекция „Национална полиция“.
„Провели сме срещи с училищните ръководства и органите на местната власт. Проведени са срещи с ръководствата на частните охранителни фирми“, каза още той.

Георгиев допълни, че са проведени срещи и с представители на самите заведения. „На входа на заведенията ще има пропускателен режим. Самите управители на заведения са инструктирани по какъв начин да действат, ако видят лица с оръжия, употребили наркотични вещества и алкохол“, обясни той.