Гледай
на живо

Строги мерки за абитуриентските балове

Създадена е организация за сигурността на зрелостниците

Строги мерки за абитуриентските балове От Национална полиция призоваха абитуриентите да мислят за своята безопасност. Те направиха призива ... thumbnail text

От Национална полиция призоваха абитуриентите да мислят за своята безопасност. Те направиха призива си по време на брифинг във връзка със сигурността и нормалното протичане на абитуриентските балове.

„Най-вече акцентирам върху това младежите в момент на еуфория да не се показват така демонстративно през прозорци и люкове, за да могат да предотвратят пътно транспортни произшествия. Абитуриентите в цялата страна ще празнуват по различно време, затова нашите ангажименти няма да приключат с тези предстоящи 3-4 дни“, обясни инспектор Мария Ботева от „Пътна полиция“ към Национална полиция.

Тази година празненствата за зрелостниците съвпадат с деня на изборите.

Създадена е организация за обезпечаване на сигурността по време на абитуриентските балове както и в училищата, така и в заведенията. Това каза на брифинг главен инспектор Георги Георгиев от Дирекция „Национална полиция“.
„Провели сме срещи с училищните ръководства и органите на местната власт. Проведени са срещи с ръководствата на частните охранителни фирми“, каза още той.

Георгиев допълни, че са проведени срещи и с представители на самите заведения. „На входа на заведенията ще има пропускателен режим. Самите управители на заведения са инструктирани по какъв начин да действат, ако видят лица с оръжия, употребили наркотични вещества и алкохол“, обясни той.