Гледай
на живо

Строят нов затвор в дупнишко село

Хората в района недоволстват

Строят нов затвор в дупнишко село Нов затвор и обучителен център за кадри  в системата на ГД "Изпълнение на наказанията", предсто... thumbnail text
Нов затвор и обучителен център за кадри  в системата на ГД "Изпълнение на наказанията", предстои да бъдат изградени в дупнишкото село Самораново. Идеята обаче предизвиква притесненията на местните жители.
 
Новите сгради се планува да бъда построено до съществуващо в момента затворническо общежитие, в което лишени от свобода с по-лек режим, изтърпяват наказанията си.
 
Изграждането на новия затвор и обучителен център е по норвежкия финансов механизъм и ще струва около 35 милиона лева.Теренът, на който ще се появят сградите пък бил преди част от военни поделения. Става дума за около 150 дка. В тях има необитаеми постройки, които се предвижда  да се ремонтират и именно там да се настанят затворниците.
 
Заместник-мистърът на правосъдието коментира изборът на място пред БНТ, като обясни, че именно сравнително доброто състояние на съществуващите сгради е мотивът да се избере това място.