София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Строят нов затвор в дупнишко село

Хората в района недоволстват

пропускане
5 годиниОбщество 7 Боряна Райчева

Нов затвор и обучителен център за кадри  в системата на ГД "Изпълнение на наказанията", предстои да бъдат изградени в дупнишкото село Самораново. Идеята обаче предизвиква притесненията на местните жители.
 
Новите сгради се планува да бъда построено до съществуващо в момента затворническо общежитие, в което лишени от свобода с по-лек режим, изтърпяват наказанията си.
 
Изграждането на новия затвор и обучителен център е по норвежкия финансов механизъм и ще струва около 35 милиона лева.Теренът, на който ще се появят сградите пък бил преди част от военни поделения. Става дума за около 150 дка. В тях има необитаеми постройки, които се предвижда  да се ремонтират и именно там да се настанят затворниците.
 
Заместник-мистърът на правосъдието коментира изборът на място пред БНТ, като обясни, че именно сравнително доброто състояние на съществуващите сгради е мотивът да се избере това място.