София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Събират дарения за пострадал музикант

Борислав Симеонов е контрабасист в симфоничния оркестър

5 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Музикантите от Софийската филхармония събират дарения за свой колега. Борислав Симеонов, контрабасист в симфоничния оркестър, пострада при катастрофа през лятото на 2018-а и за да се върне по-скоро на работа, му е необходима специална протеза, чиято стойност от 60 хил. лв. е непосилна за него.


Филхармониците посвещават концертите си през месец април на Борислав и се обръщат с призив към своята публика:
„Ще ви бъдем благодарни за всяка помощ! Борко има още много ноти да изсвири и с много музика да ни вълнува. Всички го очакваме с нетърпение да се върне на сцената – неговата голяма любов! В зала „България“ ще бъде поставена кутия за дарения“.

Дарения може да бъдат направени и в „Уникредит Булбанк“:
BG38 UNCR 9660 0055 6159 16
Борислав Симеонов Симеонов

Борислав Симеонов е роден преди 50 години в Русе. Завършва Музикалното училище в града при Иван Кавалов през 1987 г. и Консерваторията в София при проф. Георги Велков. От 1991-а до 1994 г. е в състава на Нов Симфоничен оркестър. Става част от Софийската филхармония през 1994 г. Работил е в Симфоничния оркестър на Люцерн, в Операта в Цюрих, Симфоничния оркестър на Аргал, в камерните оркестри на Тургау и Колегиум Канторум в Цюрих. Специализирал е камерна музика при проф. Венцеслав Николов и лютиерство при Мартин Хилман в Цюрих.