София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Събраните 5000 евро в Поморие за Нотр Дам няма да бъдат дарени

Причината – реакцията на хората

5 годиниОбщество 4 Боряна Райчева

Събраните 5000 евро в Поморие за Нотр Дам няма да бъдат дарени
Причината – реакцията на хората

Кметът на община Поморие Иван Алексиев оттегли предложението си да бъдат дарени 5000 евро за реставрацията на опожарената катедрала "Нотр Дам" в Париж. Това стана на извънредна сесия на Общинския съвет, продължила само 15 минути. В мотивите към решението си кметът посочи, че не иска жителите на общината да бъдат ощетени. Реакцията му е в резултат от многобройните негативни коментари на жителите на Поморие в сайта на Общината.

Припомняме, че междувременно по инициатива на кмета на Стара Загора Живко Тодоров в града започна кампания за набиране на средства в подкрепа на Община Париж, за възстановяването на историческата катедрала. Официален старт на кампанията ще бъде даден в понеделник (22 април) в 12:30 ч. в присъствието на френските студенти от съвместното архитектурно ателие, които ще представят в 13:00 ч. своите разработки на идеи и визия за урбанистично устойчиво развитие на Стара Загора. Кутии ще бъдат поставени и на други публични места освен в Община Стара Загора. По-рано по време на брифинг в Министерски съвет след среща с премиера на Грузия Мамука Бахтадзе, българският министър-председател Бойко Борисов заяви, че България предлага да помогне за възстановяването на Парижката "Света Богородица" - финансово и чрез реставратори и живописци.