София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Съдебни лекари на протест

МВР не им изплаща възнаграждения за извънреден труд

5 годиниОбщество 11 Боряна Райчева

Съдебни лекари в Пловдив поготвят протест на 27 октомври, защото МВР не са изплатили възнаграждения за извънреден труд. От близо година те не са получавали своите хонорари за вещи лица и отказват да посещават местопроизшествия. Лекарите заявиха в ефира на БТВ, че когато възникне тежко произшествие се чувстват длъжни да отидат, за да си свършат работата, но категорино отказват да присъстват на по-леки произшествия.

Вътрешното ведомство им дължи около 100 хил. лв. или средно по 15 хил. лв. на човек. Медикът посочи, че през тази година МВР са изплащали пари само за минали години.

Д-р Стела Янчева е специализант и работи в Съдебна медицина от тази година и заяви, че МВР и дължат около 10 хил. лв., но тя няма надежда тези пари да и бъдат изплатени.

По думите на лекарите, с Министерство на правосъдието, Следствието и Военна полиция нямат проблем с изплащането на хонорари.