София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Съдят Джим Кери за опит за убийство

Вдовецът на починалата приятелка на актьора го обвинява в съучастие в смъртта й

8 годиниЛайфстайл 2 Боряна Райчева

Вдовeцът на бившата приятелка на холивудския актьор Джим Кери го съди за причиняване на смъртта й, обвинявайки го, че незаконно е доставял лекарства с рецепта, от които жената умира от свръхдоза преди една година, съобщава Reuters.
Съпругът на починалата Катриона Уайт Марк Бъртън обвини Кери в "използване на богатството си и знаменития си статут за незаконно притежание и разпространение на причиняващи силно пристрастяване смъртоносни психиатрични лекарства, употребата на които е под контрол."
Преди година полицията откри тялото на момичето в дома й в Лос Анджелис. Предполага се,че се самоубива с голяма доза от лекарството. Медиите съобщиха, че няколко часа преди смъртта й тя и Кери са прекъснали връзката си. По това време тя все още е женена за Бъртън.
Бъртън твърди, че Кери се е снабдил с лекарствата "Перкосет", "Амбиен" и "Пропранолол" под името "Артър Кинг" и ги е дал на Уайт, въпреки че е бил наясно с нейното "предразположение към депресия" и "предишния опит да се самоубие" ,
Ищецът твърди също, че Кери се опитва да прикрие участието си в смъртта на Уайт и заявява, че е откраднала от него таблетките.