София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

СЪДЪТ ГЛЕДА МЯРКАТА НА ЕДИН ОТ ОБВИНЯЕМИТЕ ЗА ПОБОЯ НА 3-ГОДИШНИЯ ХРИСТО

САС ЩЕ ГЛЕДА МЯРКАТА ЗА НЕОТКЛОНЕНИЕ НА ПАТРИК ПЪРВЕВ

8 годиниКрими 5 Боряна Райчева

Софийският апелативен съд ще гледа днес мярката за неотклонение на един от обвиняемите за побоя на над 3-годишния Христо от София. Патрик Първев е в ареста от края на юли 2015 година.

Припомняме, че Първев беше арестуван заедно със своят приятел Александър Донов по обвинение в побой над невръстния Христо, за когото Александър е трябвало да се грижи. Майката на потърпевшото момченце по това време е била на работа в чужбина. След инцидента детето беше настанено за лечение в болница „Пирогов“ с тежки травми.
В края на месец август 2015 година Патрик Първев поиска да бъде освободен. Пред съда той заяви, че е бил заплашван с убийство от Александър Донов, а месец по-късно отново пожела да излезе на свобода, заради здравословни проблеми.
Съдията по делото реши, че Първев може да се лекува и в ареста, а според направената му психиатрична експертиза няма необходимост той да бъде освободен.