София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

СЪДЪТ ГЛЕДА ПОРЕДНОТО ДЕЛО СРЕЩУ СИДЕРОВ И ЧУКОЛОВ

ДВАМАТА СА ПОДСЪДИМИ ЗА НАПАДЕНИЕ СРЕЩУ МАГАЗИНЧЕ В СОФИЯ

8 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Софийският градски съд трябва да даде ход по същество на делото срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров и съпартиеца му Десислав Чуколов за нападението пред магазина на столичната улица "Г. С. Раковски" през октомври миналата година. Предишното заседание се отложи поради неявяване на двамата подсъдими.

В писмо до съда Сидеров и Чуколов заявиха, че държат да присъстват в залата, но са ангажирани в качеството им на народни представители. В парламента тогава се провеждаше гласуването на вота на недоверие срещу кабинета.

Депутатите ще отговарят пред съда за хулиганство и посегателство над полицейски служители. В нощта на 9 октомври те предизвикаха скандал и спречкване пред малко магазинче в центъра на София, като обявиха, че там се продават наркотици и контрабандни стоки. Двамата нападнаха собственика на магазина и съпругата му.

Миналата седмица двамата депутати се признаха за виновни по други дела и получиха присъди за пробация и поправителен труд – Сидеров по две други дела, а Чуколов - по едно.