София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Съдът остави 15-годишния нападател в ареста

Момчето е обвинено в опит за убийство

6 годиниПравосъдие 3 Боряна Райчева

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста 15-годишното момче, което намушка свой съученик в столичния квартал „Надежда”. Разследването е в начален етап и според съда към момента това е адекватното обвинение. Тепърва ще бъдат назначавани и изготвени експертизи. Адвокатът на обвиняемия ще обжалва мярката. Тя ще се гледа на 2 август.

Обвиняемият е заявил, че е извършил деянието, защото е бил тормозен от групичка момчета. Един от участниците е пострадалото момче.Имало е вербални обиди, както и колажи с неговото лице, сложени на хора, които извършват хомосексуални действия.

Припомняме, че пострадалият е настанен в "Пирогов" с прободни рани в корема и врата. Лекарите го стабилизираха още в първите часове след нападението, но състоянието му е тежко. Извършителят е обвинен в опит за убийство.