Гледай
на живо

Съдът остави в ареста 6-ма от задържаните даяджии

Имало опасност да извършат ново престъпление

Шестима от задържаните служители на ДАИ-Благоевград остават в ареста, а другите четирима могат да излязат на свобода срещу парична гаранция от 5000 лева. Това решиха снощи магистратите, които гледата мярката за неотклонение на задържаните даяджии.

Според съда шестимата служители, трябва да бъдат с най-тежката мярка за неотклонение, защото има опасност да извършат ново престъпление. Адвокатите на обвиняемите бяха изслушани и съдът постанови, че не зачита за доказателство показанията на един от двамата свидетели.

Държаното обвинение настояваше всички задържани да останат за постоянно в ареста, защото от събраните до момента доказателства може да се направи извод, че те са извършили престъпленията, в които са обвинени. Освен това, ако бъдат пуснати, те могат да повлияят на свидетели, както и да унищожат документи.

Заседанието на Специализирания наказателен съд продължи повече от 7 часа. Според обвинението задържаните са вземали подкупи, за да прикриват нарушения на пътя. Те са печелели средно 1200 евро на ден.

Припомняме, че старшите инспектори бяха арестувани при операция на ГДБОП, съвместно със спецпрокуратурата и ДАНС. Те са обвинени за участие в организирана група за получаване на подкупи.