София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Съдът остави в ареста Вълчо Арабаджиев

Най-после разрешиха да му бъде направена съдебно-медицинска експертиза

пропускане
5 годиниПравосъдие 1 Боряна Райчева

Съдът остави Вълчо Арабаджиев, син на бизнесмена Ветко Арабаджиев в ареста. Решението е на Апелативния съд, който е втора последна инстанция. Но окончателното произнасяне ще стане на заседание на 24 януари. Дотогава трябва да бъде извършена съдебно-медицинска експертиза на Арабаджиев-младши в Пирогов от трима лекари, посочени от шефа на болницата. Припомням, че на предишното заседание, съдът отказа медицински прегледи на младия Арабаджиев. Днес стана ясно също, че след заседанието на първата инстанция миналата седмица, прокуратурата е внесла 54 тома нови доказателства за които до снощи защитата на подсъдимия нямаше никаква информация. Затова адвокат Илиян Василев настоя и съдът уважи искането му прокуратурата да предостави абсолютно всички налични доказателства за следващото заседание.

За пръв път Вълчо Арабаджиев разреши да бъде сниман и беше готов да даде интервю за телевизия Евроком, но съдия Георгиева забрани това да стане в съдебната зала. Иначе интервю ще бъде направено, но трябва да бъдат спазени законовите процедури по уреждането му.

Междувременно на Вълчо Арабаджиев е бил направен преглед и е установено че той се нуждае от спешна операция на шийните прешлени.

Припомням, че Арабаджиев младши е в ареста по обвинение за пране на пари, като прокуратурата смята, че намерените близо 3 милиона евро в нает от него трезор са придобити от престъпна дейност. Родителите му се издирват чрез Интерпол.