София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Съдът решава остава ли Вълчо Арабаджиев в ареста

Интерпол все още издирва Ветко и Маринела

5 годиниПравосъдие 1 Боряна Райчева

Специализираният наказателен съд решава днес дали да пусне под домашен арест Вълчо Арабаджиев. Магистратите заседават по молба на обвиняемия, който обжалва решението на Апелативния съд от началото на септември, оставило зад решетките.
 
Припомняме, че синът на Ветко и Маринела Арабаджиеви беше задържан, заедно с още 9 души в края на август тази година, след спецакция в хотел "Маринела" в столицата и "Марица" в Пловдив. Тогава разследващите откриха след претърсване на  хотелите, техни офиси и дома им голяма сума пари, като много от банкнотите са били в кутии за обувки.
 
От задържаните общо 10 лица тогава, шестима бяха привлечени към наказателна отговорност, сред които Вълчо Арабаджиев,  който е с обвинение пране на пари.
 
Ветко и Маринела Арабаджиеви пък са задочно обвинени в организиране и ръководене на престъпна група за укриване на данъци в особено големи размери. Двамата обаче са извън страната, като от август те са обявени за издирване с червена бюлетина на Интерпол.