Гледай
на живо

Съдът решава дали Миню Стайков ще излезе от ареста

Решението зависи от резултатите от медицинската му експертиза

Съдът решава дали Миню Стайков ще излезе от ареста Магистратите от Апелативния специализиран наказателен съд решават днес дали собственикът на "Винпром... thumbnail text
Магистратите от Апелативния специализиран наказателен съд решават днес дали собственикът на "Винпром-Карнобат" ще бъде пуснат под домашен арест. 
 
Припомняме, че Стайков беше задържан още през септември 2018-та година по обвинение в ръководене на организирана престъпна група, занимаваща се с данъчни престъпления и незаконна продажба на цигари.
 
Точно преди закования 8-месечен срок на задържането му, без стартирало дело по същество, да изтече, прокуратурата повдигна ново обвинение срещу алкохолния бос за злоупотреби с европейски средства.
 
На предишното заседание съдът назначи тройна медицинска експертиза, която да докаже доколко е влошено здравословното му състояние  и може ли да се лекува в ареста.
 
Тогава пред камерата на телевизия "Евроком" защитникът на Стайково обяви, че клиентът му е в безсрочна гладна стачка.
 
Вчера пък жители на Карнобат, където се намират заводите на Стайкови, започнаха да събират подписка в подкрепа на бизнесмена. Тя ще бъде внесена в Народното събрание с искане за законодателни промени около налагането на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража".