Гледай
на живо

Северин се разплака в съда: Виновен съм

Магистратите гледат мярката му за неотклонение

Северин се разплака в съда: Виновен съм Обвиняемият за убийството на русенската журналистка Виктория Маринова – Северин Красимиров, дн... thumbnail text

Обвиняемият за убийството на русенската журналистка Виктория Маринова – Северин Красимиров, днес се изправи пред Окръжния съд в Русе. Предстои магистратите да решат остава ли 21-годишният мъж за постоянно в ареста.

Северин беше окован с белезници и вериги през кръста и конвоиран от няколко служители на съдебната охрана.

21-годишният мъж се разплака в съда. „Не мога да повярвам, че съм го направил", каза пред журналисти обвиняемият. Той обяви още, че почти нищо не помни от срещата си с Виктория. Бил пиян и дрогиран, връщал се пеша от купон към вкъщи. Бутнал тичащата жена или тя го бутнала, разменили си реплики и после я ударил.

На въпрос какво наказание очаква, той отговори: "Каквото наказание ми дадат - това".

Той каза, че взима лекарства, но не знаел за какво са. "Да, ползвам, не знам защо са", отговори той.

Северин пристигна в Русе под конвой вчера по обед. Веднага му бяха повдигнати обвинения за изнасилване и убийство по особено мъчителен за жертвата начин. След това, с назначения му служебен защитник, той бе отведен на разпит, където е направил важни разкрития, водещи до ключови улики за убийството.

Пред разследващите Северин разказал къде е хвърлил телефона на Маринова и след направен пореден оглед на мястото, мобилното устройство на жертвата беше открито.

В ареста пристигна и съдебен лекар, за да провери състоянието на Северин. Взета му е и ДНК проба.