Гледай
на живо

Превозвачите на бунт срещу "Плана Макрон"

Шофьорите одобряват промени, шефовете им не

Превозвачите на бунт срещу "Плана Макрон" Задават се нови масови протести на превозвачи у нас. Дотам се стигна, след като планът "Макрон" разд... thumbnail text

Задават се нови масови протести на превозвачи у нас. Дотам се стигна, след като планът "Макрон" раздели Европа. 7 държави, сред които и България, не подкрепиха предложените промени, но въпреки това Съветът по транспорт реши шофьорите на тирове да се прибират на всеки 4 седмици.

Превозвачите се притесняват, че бизнесът им е обречен. Преди месеци те отново излязоха на протест против плана "Макрон". Тогава те получиха уверение, че въпросът ще бъде решен чрез дипломация. Георги Цанов от Съюза на международните превозвачи твърди, че нищо не се е променило и ситуацията отново е в изходно положение, тъй като изискването за прибирането на превозвачите на 4 седмици все още остава.

Според Цанов промените ще доведат бизнеса на превозвачите до фалит.

Шофьорите на тирове обаче са доволни от промените. Те сигнализираха до Евроком, че всъщност плана Макрон предлага по-добри битови условия за тях. Вместо да прекарват нощите в кабината на превозното средство, те ще имат право на хотелска стая и по-добри хигиенни условия.