София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

СЪМНИТЕЛНА СМЪРТ НА РОДИЛКА В СТОЛИЧНА КЛИНИКА

РОДНИНИ ИСКАТ РАЗСЛЕДВАНЕ ПО СЛУЧАЯ

9 годиниКрими 2 Боряна Райчева

29-годишна родилка почина поради масивна белодробна тромбоемболия на 15 май. Ден по-рано Преслава Първанова е родила със секцио в частната клиника „Д-р Щерев“ в София. По думи на лекари бременността и операцията са протекли нормално. Новороденото момиченце е в добро здраве и е под наблюдението на неонатолози. Близките на жената не вярват на причината за смъртта й и настояват за разследване по случая.
Съпругът на Преслава Юлиан Първанов за последно я е видял вечерта след раждането. Тя е била във видимо добро здраве. И по думи на медицинските лица, които са отговаряли за нея, не е имало индикации за усложнения.
Съпругът заяви, че не обвинява никого, но все пак иска извинение от доц. Атанас Щерев. Лекарят е съобщил, че 109-килограмовата родилка е паднала върху акушерка.
Бащата на Преслава Първанова – Димо Ризанов също недоумява какво е предизвикало трагичната участ на дъщеря му. Той и другите близки на родилката са поискали от Съдебна медицина да бъде разгледан случаят със смъртта й.