София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Румен Петков: Сън не ловя ще се номинира ли Мая Манолова

Каракачанов саботира ремонта на самолетите, твърди лидерът на АБВ

пропускане
5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

АБВ ще се яви на местните избори със собствената листа и надали ще подкрепи омбудсмана Мая Манолова за кмет на София. Това става ясно от коментара на председателя на партията Румен Петков.

„Нека да видим сега кои са кандидатите, за да коментираме...Ами, изтрепям, госпожа Манолова дали се кандидатира или не се кандидатира...Сън не ловя от тая работа аз...“, иронизира лидерът на АБВ.

Той не пожела да „спекулира“ кой е в шортлистата на АБВ за кмет на София и за големите градове. „На 4 септември е заседание на Столичната организация. Която ще вземе и съответните политически решения. Не мога аз или някой от нас да говорим от името им...Имаме номинации за съветници, з акметове на райони...Разсъждавали сме върху възможните номинации за кмет на столицата...Но не е прилично да говорим преди решението“, каза Румен Петков.

Той обвини вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов в саботаж и некадърие заради търга за ремонт на самолети за Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия.

„В края на миналата година Министерството на отбраната организира обществена поръчка за ремонта и модернизацията на самолетите Ел 39. И на обществената поръчка се явяват две компании. Едната е с лицензи и сертификати за производство на резервни части. Другата – няма лиценз за нищо, дори за технологична документация. Министерството е избрало компанията, която няма лицензи. И втората предупреждава, че изборът е заплаха за сигурността на полетите и живота на нашите пилоти“, сподели Румен Петков.

Той отговори на Красимир Каракачанов, който е обвинил лидера на АБВ, че получава факсове от Москва. „Днес изпращам на министър-председателя писмо, писано на климатик с приложение факса, който съм получил от Чехия. За да успокоя широката публика – не работя аз с факсове от много години. При г-н Каракачанов това е нивото. Аз съм кораво лапе от Плевен. Аз съм свикнал и на жеги и на студ. На гастрольорите от Плевен очевидно това им влияе на килограмите. Г-н Каракачанов е минавал покрай Плевен от години, сега е депутат от Плевен. Той като гастрольор не познава тая амплитуда от -20 до +40“, иронизира военния министър лидерът на АБВ.

Aвтор: Николай Марченко

Оператор: Денис Кирилов