София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Sunday Times: 11 министри ще поискат оставката на Тереза Мей в понеделник

Очаква се тя да се оттегли след около 10 дни

пропускане
5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Кабинетът на Тереза Мей готви план за нейното отстраняване, твърдят местни медии на Острова. Единайсет министри искат тя да се оттегли, твърди политически наблюдател на "Сънди таймс" и допълва, че тази нощ ще има мащабен преврат в кабинета.

Журналистът съобщи, че според плана, Дейвид Лидингтън, който в момента е заместник на Мей, министърът на околната среда Майкъл Гоув или външният министър Джереми Хънт са сред претендентите да заемат длъжността временен премиер. Той също така цитира неидентифициран министър, който е заявил, че Тереза Май "ще си тръгне след 10 дни.

Междувременно близо милион британци излязоха по улиците, за да протестират срещу оттеглянето на страната от Европейския съюз и в подкрепа на нов референдум за Brexit. В четвъртък лидерите на Общността решиха да предложат на Тереза Мей две дати - 12 април и 22 май, до които може да се отложи напускането на ЕС. Сега обаче всичко зависи от решението на депутатите в Лондон.