София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Сърбия внимателно ще гради отношенията с България

Отбелязва се голям ръст в стокооборота между страните

6 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

На церемония в Гранитна зала на Министерски съвет бяха подписани Меморандум за разбирателство между Република Сърбия и Република България за подобряване на ефективността на железопътния транспорт и Меморандум за разбирателството и сътрудничеството между Министерството на транспорта, информационните технолигии и съобщенията на България и Министерството на строителството, транспорта и инфраструктурата на Сърбия в развитието на пристанищната инфраструктура на р. Дунав, необходима за съхранение и пренос на втечнен природен газ.

„ Отбелязваме голям ръст в стокооборота и развитието на инфраструктурата между Сърбия и България. Те създават условия за много по-добро бъдеще на връзките на двете държави“, заяви президентът на Сърбия Алексадър Вучич.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заяви, че страната ни има ръст на стокообмена от 40 на сто за миналата година и ръст от 14 на сто на туристите.