София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Състоянието на битото 2-годишно дете остава критично

Малкият Васил е с черепно-мозъчна травма и опасност за живота

7 годиниОбщество 5 Боряна Райчева

2-годишният Васил продължава да е в много тежко състояние след нанесен побой от собствената му майка. Лекарите от "Пирогов" заявиха, че жизнените му функции са стабилни. Момченцето е с тежък отток в лицевата част. Той реагира на болка, което дава основание на лекарите да смятат, че има известно подобрение. 
 
22-годишната майка е арестувана и обвинена по подозрение в побой. Това не е първият случай на посегателство над малкия Васил. Когато той е бил на 6 месеца, майката го е пребила в болницата в Пазарджик, където били заради бронхопневмония. Детето е било настанено в приемно семейство, но скоро е върнато при своите родители.
 
Майката е задържана за 72 часа. В понеделник се очаква съдът да разгледа доказателствата по случая. Ако бъде призаната за виновна, тя следва да получи от 2 до 10 години затвор.