София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Съвети за избора ви на матрак

Как матракът е от значение за нашето здраве?

5 годиниЗдраве 3 Боряна Райчева

Специалисти препоръчват да се пият минимум 2 литра вода на ден, което гарантира здраве и тонус. Но знаете ли, че не по-малко важно е колко е продължителността на нощния сън? Не по-малко от 8 часа са нужни на човешкото тяло да възстанови силите си, но ако спите недостатъчно и сънят ви е накъсан, то имате повод за притеснение. Хората си обясняват неспокойния сън с натрупания стрес на работното място и семейните проблеми. Но всъщност рядко обръщат внимание на спалнята и елементите в нея, които имат пряка връзка с това да ни осигурят пълноценна почивка. А всъщност матракът е основният продукт, който има пряка връзка с качеството на съня, неговата продължителност и спокойствие.

Изборът на нов матрак е свързан с индивидуалните ни критерии за комфорт. Затова се нуждаем от търговец като matraci.bg, който да ни предложи пълна гама от продукти, от които да изберем перфектния за нас.  А универсален матрак, който да бъде максимално адаптивен към потребностите на клиентите няма. Всеки потребител има свои собствени критерии за мекота, стабилност, опора, размер, цена или други показатели, по които да избере новия си матрак, а правилният подбор на матрак има пряко отношение към съсредоточеността, тонуса и добрата кондиция.

Търговците забелязват три основни критерия, по които клиентите избират матраци. На първо място това е бюджетът. Тъй като българинът не е от най-богатите потребители и не може да си позволи твърде скъпи продукти за сън, си определя някакъв финансов лимит. Не е логично да се надявате да намерите добър матрак за 200-300 лева. Хубавите и наистина качествени продукти са със стартова стойност 500 лева, така че, ако държите на здравословния си сън не правете компромис с по-евтин. Но всеки клиент сам преценява каква сума може да отдели за нов матрак. На втора позиция е външният вид на матрака. Правилно е да се обърне внимание на дамаската, тъй като от видът на материята, с която е покрит пълнежът зависи дали тялото ще се изпотява твърде много през летните месеци или ще изпитва прохлада.  Освен това иновациите в матрачното производство са насочени към влагане на материали, които имат и отношение към създаването на приятна атмосфера и безупречен комфорт. Втъкани сребърни нишки, алое вера, аромат на лавандула, антибактериални естествени суровини са част от екстрите, които допълват естетичния и безупречен вид на матраците.  На трето място е изборът на пълнеж. Това дали ще изберете мемори пяна, покет пружини, латекс и други е индивидуално решение. От типа на пълнежа всъщност се определя и твърдостта на матрака, така че именно това ще реши модела на матрака, който да изберете.

https://matraci.bg/