Гледай
на живо

СЪЗДАДОХА КОМИСИЯ ЗА ИМУНИТЕТА НА СИДЕРОВ

НС ОБГРАДЕНО ОТ ПРОТЕСТИ - „ЗА“ И „ПРОТИВ“ ЛИДЕРА НА „АТАКА“

СЪЗДАДОХА КОМИСИЯ ЗА ИМУНИТЕТА НА СИДЕРОВ Временна комисия ще решава казуса на скандалния депутат Волен Сидеров, чийто имунитет беше поискан п... thumbnail text

Временна комисия ще решава казуса на скандалния депутат Волен Сидеров, чийто имунитет беше поискан преди няколко дни от главния прокурор Сотир Цацаров.

Припомняме, че в нощта на местните избори Сидеров влетя в НАТФИЗ, за да търси сметка от студент, който, по думите на депутата, го бил ударил. Стигна се до там, че органите на реда насилствено изведоха лидера на „Атака“ от учебното заведение. Извън сградата обаче върху депутатът се стовари ударът на Камен Попов, който направи ситуацията още по-скандална и още по-коментирана.
Действията на лидера на „Атака“ доведоха до редица протести пред парламента, към които се присъединиха студенти на НАТФИЗ и други граждани. Днес парламентът реши съдбата на Сидеров – 136 гласуваха „за“ създаване на временна комисия за сваляне на имунитета му. Против бяха само 11-те депутати от „Атака“.
Комисията ще се състои от 17 депутати – по двама от всяка парламентарна група и един независим народен представител. За председател е избран Димитър Главчев от „ГЕРБ“.
Комисията за сваляне на имунитета на Сидеров и съпартиеца му Чукалов ще работи в рамките на 7 дни.
Междувременно Народното събрание осъмна обградено от полицейски кордони, правещи линия между два протеста – „за“ и „против“ главния герой в сагата.