София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Светият синод срещу гей парада в София

Становището е прието в пълен състав

6 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

От Светия синод изразиха категорично несъгласие с провеждането на гей парад в София на 9 юни 2018 г. Становището е прието в пълен състав, информираха от Светия синод.

"Св. Синод на Българската православна църква и тази година изразява своята принципна и непроменена позиция на категорично несъгласие за провеждането на парада и на отеческа загриженост и призив към благочестие и неучастие в такава демонстрация на греха", се казва в становището.

Зачитайки свободата на волята Светата православна църква отново се обръща към своите хората и с обич им напомня, че свободата е отговорност. Истински свободният човек, ако поиска, може да се освободи от греха с помощта на Бога и на ближния в лоното на Светата православна църква.

С цитат от Библията завършват отците изявлението си: "Всяка човешка душа е по-ценна от целия свят, затова Св. Синод припомня, че Бог не иска смъртта на грешника, "но да се отвърне той от пътя на злото и греха и да бъде жив" (Йезекия 33:11)."