София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Светлана Ангелова: „Трябва да задържим младите в България“

Това заяви депутат от ГЕРБ в студиото на „Делници“

8 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

Депутатът от ГЕРБ Светлана Ангелова заяви, че трябва да се положат усилия, за да се задържат младите в България.

Според Ангелова няма нищо лошо в това, че Швейцария отваря пазара за българските работници. Според нея ще бъде хубаво ако във всяка страна от ЕС се въведе законодателство, позволяващо на членовете на съюза да работят и живеят свободно, без значение от къде са и къде пребивават. „Това е идеята на ЕС“ заяви тя в студиото на „Делници“ днес.

„Всеки е свободен да избира къде да живее и работи, но е важно да запазим младите българи. Да им придоставим нужните условия да работят и учат тук, а не в чужбина. Това може да се случи с осигурена добре платена работа по специалността, която са завършили във висшите учебни заведения. Точно към това се целим като сме насочили усилията си към повече програми за младежка заетост, защото истината е, че безработицата сред младите е наистина голяма“ допълни депутатът от ГЕРБ.

Гостуването й завърши с благодарности към включилите се зрители, като допълни, че за нея е изключително важно да бъде информирана относно какво вълнува и тревожи гражданите на България.