Гледай
на живо

Световен ден в памет на жертвите от пътни инциденти

В цялата страна ще бъдат отслужени молитви

Световен ден в памет на жертвите от пътни инциденти Днес е Световният ден в памет на жертвите на катастрофи. Вече 25 години той се провежда пред третата... thumbnail text

Днес е Световният ден в памет на жертвите на катастрофи. Вече 25 години той се провежда пред третата неделя на ноември. "Всеки път има своята история" е мотото на инициативата по отбелязване на деня, информира Светованата здравна организация (СЗО).

За поредна година България се присъединява към международната инициатива 18 ноември да се отбелязва като ден в памет на загиналите в катастрофи. В цялата страна ще бъдат отслужени молитви. В София заупокойна панихида за жертвите на пътнотранспортни произшествия ще бъде отслужена в храм-паметника „Св. Александър Невски“.

Резолюция на ООН от 26 октомври 2005 г. за повишаване безопасността на движението по пътищата в целия свят отправя призив към правителствата и международната общественост всяка трета неделя на месец ноември да бъде Ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.