София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Свиленски, БСП: Бойко Борисов катастрофира

По отношение на пожара на магистрала „Струма“

4 годиниПолитика 8 Боряна Райчева

Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на пресконференция.
„По отношение на пожара на магистрала „Струма“ вече четири дни медиите и политиците ни занимават с прехвърляне на отговорности“, посочи Свиленски.

Той заяви, че институциите ги обединява един-единствен човек - премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, и посочи, че негови подчинени са и директорите на Областно пътно управление, на АПИ и на РИОСВ.

„Нека да не го прокарват само по нагласени и подредени участъци, а да гледа държавата от всичките ѝ страни. Работата на министър-председателя е не само да осигурява изграждането на пътищата, защото той не ги прави пътищата, а работата е да контролира функционирането и движението по тези пътища и участъци. В тази си работа Борисов катастрофира", каза още Свиленски.

Той припомни, че на 19 август изтича срокът за общественото обсъждане на Закона за пътните превозни средства и призова министър-председателя да го види преди да влезе в Министерски съвет. „Единственото нещо, което се прави с този закон, е прокарване на лобистки интереси. Нито един текст не е в интерес на българските шофьори, на българските граждани, нито на безопасността", посочи Свиленски.