Гледай
на живо

Такси връхлетя върху пешеходци в центъра на Москва

Ранени са осем души

Такси връхлетя върху пешеходци в центъра на Москва Шофьорът на такси се вряза в тълпата пешеходци на тротоар близо в центъра на Москва. В резултат на и... thumbnail text

Шофьорът на такси се вряза в тълпата пешеходци на тротоар близо в центъра на Москва. В резултат на инцидента са ранени осем души, съобщи ТАСС.

Според предварителната причина за произшествието, водачът не се е справил с управлението на колата. Шофьорът е задържан в териториалната полицейска служба. По случая се извършва проверка, съобщават властите в Москва.  

На мястото на инцидента веднага са се отзовали линейки, които са траспортирали пострадалите в лечебни заведения. Пострадали са осем души, като седем от тях са в задоволително състояние, а една жена е пострадала по-сериозно. Всички ранени са хоспитализирани в болница в Москва за диагностика и предоставянето на медицински грижи, съобщи говорител на здравните власти.

Според източник в службите за спешна помощ трима от ранените са чужденци – двама мексикански граждани и една украинка.

Според Центъра за управление на движението, таксиметровият шофьор, който се вряза в пешеходците, е гражданин на Киргизстан.

Работил е в таксиметровата компания Chekpoint. Разрешението за извършване на превоз е валидно до октомври 2022 година.