Гледай
на живо

Таксиметровите шофьори заплашват с гладна стачка

Искат минимална и максимална тарифа

Таксиметровите шофьори заплашват с гладна стачка За втори път в рамките на 2 седмици таксиметровите шофьори в София излизат на протест пред Общината.... thumbnail text

За втори път в рамките на 2 седмици таксиметровите шофьори в София излизат на протест пред Общината. 

Те продължват да настояват за увеличение на минималните цени за километър пробег, актуализация на максималните тарифи, промяна в броя и местата на стоянките в столицата и възможност жълтите коли да се движат в бус лентите.

Исканията си в София да бъде въведена минимална тарифа от 98 стотинки на километър повториха протестиращите таксиметрови шофьори и днес.

Искат да се спази закона по всички точки, също така и при издаването на разрешителни. Таксиметровите шофьори са категорични, че ако Общината не отговори на изискванията им протестите ще ескалират. Готови са и на гладна стачка. 

От Националния таксиметров синдикат заявяват, че ако не бъдат чути до края на януари, планират протестите им да станат национални.

По закон общините трябва да въведат минимална и максимална тарифа за таксиметровите превози, като засега Столичната община е въвела само максимална тарифа.