София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

„Танева е удобна, защото е човек и на Борисов, и на Пеевски“

Коментар на Георги Георгиев от БОЕЦ за Евроком

пропускане
5 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Номинираната за министър на земеделието и храните Десислава Танева е човек не само на премиера Бойко Борисов, но и на един от лидерите на ДПС Делян Пеевски.

Това коментира в телефонно интервю за Евроком председателят на гражданско сдружение БОЕЦ Георги Георгиев. Изказването му е по повод приетата оставка на шефа на земеделското ведомство Румен Порожанов.

„Назначаването на Танева беше очаквано. Тя се ползва с доверието на Борисов, тя е от ближния му кръг“, каза лидерът на НПО-то.

Според него досегашният председател на Комисията по земеделие в Народното събрание Десиалава Танева не е случаен човек: „Ползват я за връзка между ГЕРБ и ДПС“.

Активистът не вярва премиерът Бойко Борисов да е отстранил министъра само заради липса на оставки във Фонд „Земеделие“.

Според него причината за напускането на Порожанов е в разкритието на сайта „Биволъ“, от което става ясно за манинупилираните му данъчни декларации.

„Какво друго да каже министър-председателят?“.

По-рано днес от БОЕЦ обявиха, че са подали сигнал и срещу лидера на ДПС Мустафа Карадайъ. Преди дни пак „Биволъ“ разкри за 5 къщи за гости, изградени с европари от балдъзата му.

Чуйте целия коментар във видеофайла

Автор: Николай Марченко