София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Таско Ерменков: Нямам намерение да си правя самоотвод

„Не мога да подведа хората, които са ми гласували доверие“

8 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Нямам намерение да си правя самоотвод, заяви депутатът от БСП Лява България и номиниран за президент от граждански организации Таско Ерменков. Той направи коментар, по повод недоразумението, станало вчера, когато лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви по време на пресконференция, че Ерменков си е направил самоотвод.

Вчера БСП обяви шестте имена, които ще предложи по време на преговорите с АБВ за общ ляв кандидат-президент. Това са омбудсманът Мая Манолова, командирът на ВВС в оставка ген. Румен Радев, бившият лидер на партията Михаил Миков, евродепутатът Илияна Йотова и депутатите Янаки Стоилов и Румен Гечев. Все още не се уточнява кой ще бъде номиниран за президент и кой за вицепрезидент, това зависи от предложенията на другите леви формации.

Сред предложените имена липсва това на Таско Ерменков, който беше номиниран от партийни организации. Преди дни по време на гостуването си в предаването „Делници“ в телевизия Евроком депутатът заяви, че е готов да се включи в надпреварата за „Дондуков 2“. Тогава той подчерта, че номинацията му се дължи на това, че хората го познават добре и оценяват активната му позиция за защита на гражданските интереси.