София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Татяна Дончева: Пробивът в София означава краят на ГЕРБ

"Мая Манолова има шансове за пробив"

5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Всички избори са подли. Сега има възможност в София да се направи пробив в това мутренско време. Това коментира Татяна Дончева във връзка с наближаващите местни избори в края на октовмри. По думите й, ако всички се обединят срещу ГЕРБ, Мая Манолова има шансове за пробив, каквото и да говори анализаторът Харизанов.

Пробивът в София означава краят на ГЕРБ, убедена е Дончева. Не автоматично, но ще отключи реакциите на хората, те ще имат по-голямо самочувствие, че това е решим проблем. Може да се нарисува и по-добър кандидат, но в момента това е най-доброто, допълни тя.

От наличните възможности, тя е подходящата възможност. Смятам, че и десните трябва да дадат своя принос и да се обединим с тази кандидатура. Нека на първия тур да си се явят с кандидата си, но след това трябва да се обединим. Няма как да се твърди, че слугите на бившата комунистическа кончнктура са десни. Това, което се е натрупало от ГЕРБ от 2005 година насам са тези "свински черва" от зависимости. Ако допуснем тази фанатична неприязън между леви и десни да възпрепятства правилния избор, трябва да сме много глупави, категорична е Дончева.