София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Татяна Дончевa: Ръководството на БСП реално подкрепи Пеевски

Очевидно мотивите за избора на Цацаров са свързани с нечии интереси

пропускане
4 годиниОбщество 4 Боряна Райчева

Лидерът на ПП "Движение 21" Татяна Дончева гостува в предаването "Делници" при Николай Колев по телевизия "Евроком". Тя коментира днешното избиране на Сотир Цацаров за шеф на антикорупционната комисия.

"Това са хората, които нямат законодателството за нищо. Те си гласуват някакви закони, след време забравят какво са гласували и решават да измислят нови, които са страхотно абсурдни", заяви Дончева.

"По принцип е хубаво вътре в парламентарната група да се гласува "За" и "Против". Доколкото разбирам, това не се е случило. Не може председателят на партията да гласува в едната посока, а заместникът му в другата. Това говори за лицемерие и двойственост. Правим това, което ни изнася. Хората, от ръководството на БСП, които са свързани с Цацаров и Пеевски, гласуваха за Цацаров. Очевидно мотивите са лични, свързани с интереса им, но не и принципни", обясни лидерът на "Движение 21".

Ситуацията в държавата е, че се арестуват хора без съществени аргументи. Държат се хора месеци наред без да има законово основание. За какъв правов ред говорим, попита реторично Дончева.

Тя обясни, че в цял свят има установени норми. По думите й можем да допуснем хора без политическа воля и с престъпни намерения на ръководни постове.