София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Тежка катастрофа на АМ "Струма", има загинал

Ударили са се над 20 коли

пропускане
5 годиниИнциденти 38 Боряна Райчева

Един човек е загинал, а множество други са със сериозни наранявания след тежка верижна катастрофа, случила се в 8:00 часа тази сутрин  на автомагистрала „Струма” край Сандански в новия участък от магистралата – между града и с. Дамяница. 
 
Колите са помлени до неузнаваемост, като според първоначална информация загиналият човек се е опитвал да спре движението, но е бил блъснат от товарен автомобил. 
 
Пожарни екипи са пристигнали незабавно на мястото на инцидента и са започнали операция по изваждане на хората от смачканите коли.
 
За да стигнат до ранените и да им помогнат, на огнеборците им се е наложило да се катерят по капаците и покривите на колите, които са били буквално наблъскани една в друга. 
 
Ранените се извозват в болниците в Сандански, Петрич и Благоевград. Движението в участъка на тежкия инцидент се отклонява по обходни маршрути.
 
На този етап се смята, че основната причина за катастрофата е гъстата мъгла в района. 
 
Към мястото на инцидента пътуват линейки и пожарни от цялата област.