София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Тежка влакова катастрофа в Дания взе жертви

Железопътната линия е затворена, пътниците са евакуирани

пропускане
5 годиниИнциденти 5 Боряна Райчева

Тежък инцидент в Дания. Най-малко шестима души са загинали, а десетки са ранени, след като рано тази сутрин два влака са се сблъскали на мост в страната, това съобщава агенция "Ройтерс".
 
Мостът, на който се е случил инцидента свързва островите Зеланд и Фюн, като след катастрофата, той незабавно е бил затворен, а останалите пътници са били евакуирани.
 
Според първоначална информация, пътнически влак, движещ се към датската столица Копенхаген е бил ударен от товарен влак, вследствие на силна буря, която се е разразила в момента на сблъсъка.
 
Властите посочват още, че изключително лошите метеорологични условия, затрудняват  работата на спасителните служби на мястото.
 
Създаден е евакуационен център в град Нюборг, като полицията призова всички, които са били на борда на влака, да се свържат с роднините си и да ги успокоят, че са добре.