Гледай
на живо

ТЕЖЪК ТРАФИК: Българите отново на път

Три почивни дни около Деня на Независимостта

ТЕЖЪК ТРАФИК: Българите отново на път Интензивен трафик се очаква в днешния работния ден заради следващите три почивни дни около Деня на Н... thumbnail text

Интензивен трафик се очаква в днешния работния ден заради следващите три почивни дни около Деня на Независимостта на България. Очаква се натоварено движение и по граничните пунктове на страната, като най-сериозен трафикът ще бъде по българо-гръцката граница.

Екипи на „Пътна полиция“ ще бъдат разположени по всички пътища, както и на входовете и изходите на големите градове, съобщиха от МВР.

Заради трите почивни дни днес от 16 до 20 ч. се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност ще има две ленти за излизащите от София по път Е-79. Временната организация е от 278-ми до 282-рия километър и от пътен възел „Даскалово“ до кръстовище „Драгичево“.

В събота от 9:30 до 19:30 ч. ще бъде ограничено движението за всички МПС през Шипченския проход. Спирането на трафика е заради провеждането на автомобилното планинско състезание „Шипка - Дамасцена 2018“. Същият участък се затваря за движение и в неделя от 7:30 до 17:30 ч. По време на състезанието трафикът ще бъде пренасочен през Прохода на Републиката.