Гледай
на живо

Телефонни измамници върнаха откраднатите пари

Признаха за виновни пред съда

Телефонни измамници върнаха откраднатите пари Две ефективни и две условни присъди постанови Специализираният наказателен съд за четирима телефонни... thumbnail text
Две ефективни и две условни присъди постанови Специализираният наказателен съд за четирима телефонни измамници, след като се признаха за виновни, върнаха до стотинка парите на 9 пострадали възрастни жени от Сливен и поискаха споразумение,  съобщиха от спецпрокуратурата.
 
Двамата организатори на престъпната група  приеха да изтърпят ефективни наказания, съответно от година и шест месеца и една година, при първоначален общ режим. Другите двама получиха условни наказания от две години и година и десет месеца с четири години изпитателен срок. Съдът прие споразумението с прокуратурата. Наложените наказания са окончателни и не подлежат на обжалване и протест.
 
Четиримата осъдени бяха обвинени от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група, действала на територията на Сливен и Ямбол, която от началото на май 2013 г. до 27 юни 2013 г., в условията на продължавано престъпление, нанесла чрез измама вреди на възрастни хора за общо 22 928,96 лева (част от парите са искани и получени в евро).
 
Най-често измамниците се представяли за лекари и убеждавали пострадалите, че техен близък страда от тежко заболяване и се нуждае от ваксина, или пък е претърпял катастрофа.