София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Теменужка Петкова прекъсна отпуската си

Министърката ще участва в дебатите в НС за ядрената енергетика

6 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова е прекъснала отпуската си.

Тя е изразила готовност да участва в разискванията в парламента по питане на депутати от БСП относно политиката в областта на ядрената енергетика.
Това съобщи водещата пленарното заседание Нигяр Джафер. Първоначално разискванията трябваше да са първа точка за днешния пленарен ден, но поради отпуск на Петкова те бяха отложени за следващата седмица.
От БСП възразиха срещу това разместване. "Никога не съм си представял, че това разискване може да се превърне в игра на тенис на маса", заяви Таско Ерменков.
Той обясни, че в пленарна зала няма достатъчно депутати за участие в дебата и за гласуване на решение по разискванията. "Не може министър да се подиграва така с парламента", подчерта Георги Свиленски.
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обясни, че гласуването може да е и в друг ден. Вие като вносители на предложението може да не го развиете днес и да се отложи за следващата седмица, обърна се тя към БСП.