София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Тереза Мей обмисля четвърти вот за нейното споразумение

Депутатите отхвърлиха за трети път сделката за излизане от ЕС

пропускане
5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Британският премиер Тереза Мей обмисля да организира четвърти вот за нейното споразумение за Брекзит в парламента. Вчера депутатите отхвърлиха за трети път сделката за излизането на Обединеното кралство от Евросъюза. Мей заяви, че е необходим "алтернативен подход", за да може споразумението да бъде прието.

Вчерашното гласуване беше съпътствано от няколко протеста в Лондон. Един мъж беше арестуван, след като се опита да влезе в резиденцията на премиера на "Дайнунг стрийт".

Според договорките с Брюксел Великобритания може да излезе от Общността след две седмици - на 12-ти април.
Малко вероятно е Лондон да оттегли искането за напускане, тъй като тази опция бе отхвърлена от парламента вече, а все по настоятелни са исканията за оставката на премиера и за парламентарни избори.

На 10 април Тереза Мей трябва да отиде в Брюксел за извънредна среща с европейските си колеги за да представи искане за дългосрочно отлагане на Brexit. В противен случай на 12 април страната ще се озове вън от европейското семейство без договор, последствията ще са непредвидими, а цената скъпо платена цена.

Голяма част от британците, гласували за Brexit се чувстват предадени, а тези, които бяха против, се опасяват че Обединеното кралство вече не е толкова Обединено. Манифестанти изпълниха централните улици с настояване с настояване за напускане дори без правила.

Британският премиер Тереза Мей обмисля да организира четвърти вот за нейното споразумение за брекзит в парламента. Вчера депутатите отхвърлиха за трети път сделката за излизането на Обединеното кралство от Евросъюза.
Мей заяви, че е необходим "алтернативен подход", за да може споразумението да бъде прието.