Гледай
на живо

Тереза Мей обмисля четвърти вот за нейното споразумение

Депутатите отхвърлиха за трети път сделката за излизане от ЕС

Тереза Мей обмисля четвърти вот за нейното споразумение Британският премиер Тереза Мей обмисля да организира четвърти вот за нейното споразумение за Брекзит... thumbnail text

Британският премиер Тереза Мей обмисля да организира четвърти вот за нейното споразумение за Брекзит в парламента. Вчера депутатите отхвърлиха за трети път сделката за излизането на Обединеното кралство от Евросъюза. Мей заяви, че е необходим "алтернативен подход", за да може споразумението да бъде прието.

Вчерашното гласуване беше съпътствано от няколко протеста в Лондон. Един мъж беше арестуван, след като се опита да влезе в резиденцията на премиера на "Дайнунг стрийт".

Според договорките с Брюксел Великобритания може да излезе от Общността след две седмици - на 12-ти април.
Малко вероятно е Лондон да оттегли искането за напускане, тъй като тази опция бе отхвърлена от парламента вече, а все по настоятелни са исканията за оставката на премиера и за парламентарни избори.

На 10 април Тереза Мей трябва да отиде в Брюксел за извънредна среща с европейските си колеги за да представи искане за дългосрочно отлагане на Brexit. В противен случай на 12 април страната ще се озове вън от европейското семейство без договор, последствията ще са непредвидими, а цената скъпо платена цена.

Голяма част от британците, гласували за Brexit се чувстват предадени, а тези, които бяха против, се опасяват че Обединеното кралство вече не е толкова Обединено. Манифестанти изпълниха централните улици с настояване с настояване за напускане дори без правила.

Британският премиер Тереза Мей обмисля да организира четвърти вот за нейното споразумение за брекзит в парламента. Вчера депутатите отхвърлиха за трети път сделката за излизането на Обединеното кралство от Евросъюза.
Мей заяви, че е необходим "алтернативен подход", за да може споразумението да бъде прието.