София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Тереза Мей обсъжда с министрите подготовката за „Brexit”

Срещата с министрите ще се състои в сряда

7 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Британският премиер Тереза Мей ще обсъди в сряда подготовката за началото на процедурата на излизане на Великобритания от ЕС с членове на кабинета на министрите, информира Press Association, позовавайки се на източници в офиса на министър-председателя.
Както се очакваше, Мей ще обсъди с министрите как техните министерства се готвят за "Brexit", се коментира в съобщението.
Известие за предстоящото заседание се появи след написани в британските медии спекулации, че Мей може да започне процедурата за излизане от ЕС (както е описано в член 50 от Договора от Лисабон) без провеждане на дебат и гласуване в Парламента. Намерението да се провеждат консултации относно "Brexit" с министрите на Великобритания отново затвърждава намерението на Мей да стартира процедурата по напускане на ЕС от страна на Обединеното Кралство.