София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ТЕРОРИЗЪМ – ОСНОВНА ТЕМА НА СРЕЩАТА НА Г-20 В АНТАЛИЯ

ФРЕНСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ ОЛАНД ОТМЕНИ ПРИСЪСТВИЕТО СИ

8 годиниПолитика 12 Боряна Райчева

Борбата с тероризма е основната тема, по която ще заседават лидерите на страните от Г-20, на срещата в турския курорт Анталия.Трагедията, която преживя Франция, в следствие на терористичните атаки, накара президента на страната Франсоа Оланд да отмени присъствието си на срещата.

На двудневната среща ще присъстват руският президент Владимир Путин, канцлерът на Германия Ангела Меркел, британският премиер Дейвид Камерън и други световни лидери, както и представители на Международния валутен фонд и Световната банка.
Турските власти са подсигурили сигурността на делегатите от двадесетте най-развити страни. Над тридесет хотела и периметър от около пет километра в курорта Белек са напълно изолирани. В хотела, където са настанени лидерите прозорците са подменени с бронирани стъкла, за по-голяма сигурност. Денонощно над 12 000 полицаи и жандармеристи ще бъдат на пост, разположени на всеки 50 метра. В готовност са и изтребители F-16. Въведен е и контрол от самолетен радар и морски патрули. В района на срещата са поставени и над 350 охранителни камери със системи за разпознаване на лица.