София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Тероризъм по Ганьовски

Пиян влетя с колата си в магазин, пълен с хора

6 годиниИнциденти 2 Боряна Райчева

Трима ранени и десетки шокирани и уплашени, след като лек автомобил се вряза във витрина  на търговски център в  столичния кв. „Овча купел“. Наглият шофьор на два пъти преви опит да избяга от мястото на инцидента.
 
Телевизия „Евроком“ първа пристигна на мястото на инцидента и ви показваме експлузивни кадри, заснети буквално секунди след драматичния сблъсък. Ето подробностите.
 
Зловещият инцидент стана посред бял ден в 14:00 часа в района на бул. „Монтевидео” и бул. „Президент Линкълн”. Автомобилът, управляван от 60-годишен водач,  е преминал през тротоара и две стъпала, врязвайки се във входа на търговския център. Следва  първи опит за бягство, при който водачът дава на заден ход и се блъска в движещ се микробус. Веднага след това колата тръгва напред в нов опит за бягство, но закача още няколко превозни средства и се спира в бордюра при светофара.
 
 
До момента се знае, със сигурност за трима пострадали – майка с  малко дете-клиенти на магазина и шофьора на колата. 
 
Според очевидци водачът на лекия автомобил е бил във видимо неадекватно  или  нетрезво състояние. На място веднага са пристигнали служители на полицията, както на Столична община. Въпреки тази бърза реакция на органите на реда, потърпевшите се опасяват, че случая може да бъде прикрит, тъй като на шофьора-джигит не са били взети незабавно проби за алкохол и наркотици.
 
 
На помощ на пострадалите незабавно се притече случайно присъствала на мястото лекар и представител на общината, които оказаха първа помощ на ранените.
 
След по-малко от 5 минути, след подаването на сигнала на мястото пристига линейка, а малко след нея и  още две.