София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Tinder предоставя информация на тайните служби в Русия

Tinder е създаден през 2012 г.

5 годиниЛюбопитно 8 Боряна Райчева

Приложението за запознанства Tinder се е съгласило да предава потребителски данни на специални служби в Русия.
Роскомнадзор е вписало собственика на мобилно приложение за запознанства Tinder в регистъра на организаторите за разпространение на информация (ARI).
Компанията е вписана в регистъра, след като предостави необходимата информация в отговор на искането на Роскомнадзор ”, съобщава ТАСС, цитирайки пресслужбата на ведомството.
Припомняме, че регистърът на АРИ се формира от Роскомнадзор, органите, които извършват оперативно-разследващи дейности, и органите на държавната сигурност в съответствие със закона „За информация, информационни технологии и защита на информацията”.
По закон организаторът на разпространение на информация в интернет трябва да съхранява данни за фактите по получаване, предаване, предаване и (или) обработване на гласова информация, писмен текст, изображения, видео или други електронни съобщения на потребителите в рамките на една година от края на тези действия.
Tinder е създаден през 2012 г. и все още остава един от най-популярните мобилни приложения за запознанства в света.