София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Томислав Дончев: Има истинска политическа баталия

Случаят Тодоров няма да се затвори с неговата оставка

6 годиниПолитика 19 Боряна Райчева

Думите на подалия оставка депутат от ГЕРБ Антон Тодоров могат да бъдат тълкувани по различни начини, заяви за сутрешния блок на Нова телевизия вицепремиерът Томислав Дончев. Той добави, че случаят няма да се затвори с неговата оставка.

Относно обтегнатата политическа обстановка в последните седмици, той коментира:
„Има истинска политическа баталия. Очевидно тече престрелка. Всички казаха остри реплики. Дори не мога да си спомня кой започна пръв. Не ми се иска да е започнал някой от нас. Но си мисля, че политиката трябва да е нещо друго", коментира Дончев. Вицепремиерът изрази надежда, че словесните престрелки ще спрат. Той допълни, че нито едно добро решение не е било взето по време на политически конфликт.

Дончев коментира и факта, че брат му Момчил Дончев заема висш пост в община Габрово. Вицепремиерът заяви, че брат му не е назначен от него. "Нито зависи от бюджетни средства, отпускани от мен. Единственият начин темата с брат ми да не предизвиква вълнение е той да постъпи в манастир", заяви Дончев.

След като понеделник Консултативния съвет за национална сигурност при президента се провали заради отсъствието на част от политическите лидери, Дончев коментира, че е далеч от мисълта, че някой би си позволил да провокира работата на Съвета или да му организира бойкот. Той определи случилото се вчера, като обезпокоително, но не и умишлено бойкотирано.