София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Топло време до края на седмицата

Очаква се до 20 градуса в неделя

пропускане
5 годиниОбщество 10 Боряна Райчева

След застудяването още от днес ни очаква по-хубаво време – с повече слънце, по-малко вятър и по-високи температури. В сряда облачността ще продължи да намалява до слънчево време. Вятърът ще е слаб над по-голямата част от страната.
 
Температурите през деня ще бъдат между 8 и 13 градуса. До обяд очакваме мъгли по долините на реките в Дунавската равнина и Предбалкана. В повечето планински райони ще е слънчево. В първата половина на деня все още има условия за слаб сняг по високите части, най-вече - в Стара планина.
 
В четвъртък и петък страната ни отново ще попадне под влиянието на циклон, който ще премине западно и южно от нас. В четвъртък след обяд и в петък ще превали слаб дъжд, по-значителен - в южната половина на страната. Дневните температури обаче вървят нагоре с наближаването на почивните дни.
 
В края на седмицата и началото на новата времето ще е топло, сухо и предимно слънчево с температури около 20 градуса.